Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 1.2B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

  1. Vëllimi i një cilindri është 8πc2d8\pi c^2d cm3. Rrezja e cilindrit është 2cd12cd^{-1} cm. Gjeni lartësinë e tij.
  2. Shpjegoni pse vëllimi i cilindrit me rreze 3s2t13s^2t^{-1} dhe lartësi (5st)2(5st)^2 nuk varet nga tt. Sa është vëllimi i tij?