Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 1.3B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

  1. Një makinë përshkon 183518\sqrt{35} m në 676\sqrt{7} s. Gjeni shpejtësinë e makinës. Argumentoni përgjigjen.
  2. Një atlet vrapon me shpejtësi 85\dfrac{8}{\sqrt{5}} m/s për 5 s. Gjeni rrugën që përshkon ai. Jepni përgjigjen në trajtë të thjeshtuar.