Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 1.3B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Gjatësitë e kateteve të një trekëndëshi kënddrejtë janë 232\sqrt{3} cm dhe 373\sqrt{7} cm. Gjeni gjatësinë e hipotenuzës së trekëndëshit. Argumentoni përgjigjen dhe jepeni atë në trajtë të thjeshtuar.