Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 1.4B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Beni dhe nëna e tij, Xheni, kanë lindur të dy në 1 Janar. Në 2002, Beni ishte xx vjeç dhe Xheni ishte (2x2+11x)(2x^2 + 11x) vjeçe. Në 2007, Xheni ishte 5 herë më e madhe se Beni.

  1. Formoni dhe zgjidhni një ekuacion të fuqisë së dytë për të gjetur xx.
  2. Gjeni moshën e Xhenit kur lindi Beni.