Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 3.1A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Përdorni metodën grafike ose atë të kuadranteve, për të shprehur vlerat e mëposhtme me anë të këndeve të ngushta.

  1. cos190°\cos 190\degree
  2. tg160°\tg 160\degree
  3. sin340°\sin 340\degree
  4. cos158°\cos 158\degree
  5. tg215°\tg 215\degree
  6. sin285°\sin 285\degree

Kontrolloni përgjigjet me anë të metodës që nuk përdorët herën e parë.