Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 4.6A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Në ushtrimet e mëposhtme janë dhënë derivati f(x)f'(x) i funksionit ff dhe një pikë e vijës me ekuacion y=f(x)y=f(x). Gjeni funksionin ff.

  1. f(x)=6x2f'(x)=6x^2(1,5)(1, 5)
  2. f(x)=12x3f'(x) = 12x^3(2,18)(2, 18)
  3. f(x)=5xf'(x) = 5\sqrt{x}(9,100)(9, 100)