Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 4.6B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Shpejtësia e një grimce elementare është dhënë me formulën v(t)=4+3tv(t)=4+3t, ku largesa është matur në metra dhe koha në sekonda. Pas një sekonde, grimca është 6 m në të djathtë të origjinës.

  1. Prej ku është nisur pika?
  2. Sa është nxitimi, kur t=5t=5?
  3. Sa është rruga që ka përshkuar ajo në sekondën e pestë?
  4. Gjeni një shprehje në varësi të nn për rrugën që përshkon ajo në sekondën e nn-të.