Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 6.1B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Në trekëndëshin ABC, pikat D dhe E janë përkatësisht meset e brinjëve AB dhe AC. Jepet BC=p\overrightarrow{BC}=\overrightarrow{p} dhe BD=q\overrightarrow{BD}=\overrightarrow{q}. Shprehni vektorët e mëposhtëm në varësi të p;q\overrightarrow{p}; \overrightarrow{q}.

  1. AC\overrightarrow{AC}
  2. DE\overrightarrow{DE}
  3. Ç'mund të thoni për DE\overrightarrow{DE} dhe BC\overrightarrow{BC}? Shpjegoni pse.