Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 6.2B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Dyqanet A, B, C dhe D ndodhen në një qytet. Dyqani B ndodhet 200 m në perëndim të A. Dyqani C ndodhet 100 m në veri të A. Dyqani D ndodhet 283 m në veri-lindje të A. Tregoni që dyqanet B, C dhe D ndodhen në vijë të drejtë, nëse largesat rrumbullakosen deri në qindëshen më të afërt.