Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 7.1B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Një student ka 50 libra. 20 janë në dhomën e ndenjjes dhe 30 janë në dhomën e gjumit. Ai do të marrë një kampion për të parë sa është numri mesatar i faqeve të librave të tij. Merr 2 libra rastësisht prej atyre në dhomën e ndenjjes dhe 2 libra prej atyre në dhomën e gjumit. Pse kampioni i zgjedhur në këtë mënyrë nuk është kampion i thjeshtë rastësor? Pse mund të mos jetë domethënës rezultati?