Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 1B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Faktorizo plotësisht këto shprehje.

 1. 4x+84x + 8
 2. 6x246x - 24
 3. 20x+1520x + 15
 4. 2x2+42x^2 + 4
 5. 4x2+204x^2 + 20
 6. 6x218x6x^2 - 18x
 7. x27xx^2 - 7x
 8. 2x2+4x2x^2 + 4x
 9. 3x2x3x^2 - x
 10. 6x22x6x^2 - 2x
 11. 10y25y10y^2 - 5y
 12. 35x228x35x^2 - 28x
 13. x2+2xx^2 + 2x
 14. 3y2+2y3y^2 + 2y
 15. 4x2+12x4x^2 + 12x
 16. 5y220y5y^2 - 20y
 17. 9xy2+12x2y9xy^2 + 12x^2y
 18. 6ab2ab26ab - 2ab^2
 19. 5x225xy5x^2 - 25xy
 20. 12x2y+8xy212x^2y + 8xy^2
 21. 15y20yz215y - 20yz^2
 22. 12x23012x^2 - 30
 23. xy2x2yxy^2 - x^2y
 24. 12y24yx12y^2 - 4yx