Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 2E në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Funksionet pp dhe qq jepen nga p(x)=x23xp(x) = x^2 - 3x dhe q(x)=2x6q(x) = 2x - 6, xRx \in R.

Gjej dy vlerat e xx për të cilat p(x)=q(x)p(x) = q(x).