Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 2G në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

h(x)=2x2+(k+4)x+kh(x) = 2x^2 + (k+4)x + k, ku kk është një konstante reale.

  1. Gjej dallorin e h(x)h(x) të shprehur me anë të kk.
  2. Me këtë mënyrë, ose ndryshe, provo që h(x)h(x) ka dy rrënjë reale të ndryshme për çdo vlerë të kk.