Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 3B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Një çift zgjidhjesh për sistemin e ekuacioneve {y=kx54x2xy=6\begin{cases} y=kx-5 \\ 4x^2-xy=6 \end{cases} është (1,p)(1, p) ku kk dhe pp janë konstante.

  1. Gjej vlerat e kk dhe pp.
  2. Gjej çiftin e dytë të zgjidhjeve të sistemit të ekuacioneve.