Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 3E në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Gjej bashkësinë e vlerave të xx për të cilat:

  1. 2(3x1)<43x2(3x-1)<4-3x
  2. 2x25x3<02x^2-5x-3<0
  3. vërtetohen njëkohësisht të dy inekuacionet 2(3x1)<43x2(3x-1)<4-3x dhe 2x25x3<02x^2-5x-3<0.