Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 3.1 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Dy kënde janë shtuese dhe masa e njërit është sa gjysma e masës së tjetrit. Gjeni masat e tyre.