Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 3.1 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Dy kënde janë plotësuese dhe masa e njërit është sa katërfishi i masës së tjetrit. Gjeni masat e këndeve.