Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 3.1 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Vrojtoni figurën dhe tregoni.

  1. Dy çifte këndesh shtuese.
  2. Dy çifte këndesh të bashkëmbështetura.
  3. Këndet plotësuese.
  4. Këndet e kundërta në kulm.