Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 3.2 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Vrojtoni figurën dhe tregoni:

  1. drejtëzat paralele,
  2. drejtëzat prerëse,
  3. drejtëzat pingule.

Argumentoni përgjigjen.