Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 3.2 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

ABAB dhe CDCD janë drejtëza paralele. STST pret drejtëzat në pikat XX dhe YY. Është dhënë m(XY^D)=80°x(X\hat{Y}D)=80\degree-x. Gjeni masat në gradë të këtyre këndeve dhe shpjegoni si vepruat.

  1. AX^YA\hat{X}Y
  2. SX^BS\hat{X}B
  3. TY^DT\hat{Y}D