Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 3.2 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Në figurë, gjysmëdrejtëza OCOC është përgjysmore e këndit AO^BA\hat{O}B dhe OAOA || BCBC. Të vërtetohet që OCB\triangle{OCB} është dybrinjënjëshëm.