Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 3.3 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Gjeni masën e të ABC\triangle{ABC}, nëse:

  1. m(A^)=38°m(\hat{A})=38\degree dhe m(B^)=105°m(\hat{B})=105\degree
  2. m(A^)=m(C^)m(\hat{A})=m(\hat{C}) dhe m(B^)=2m(A^)m(\hat{B})=2m(\hat{A})