Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 3.3 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Gjeni masën e m(C^)m(\hat{C})ABC\triangle{ABC}, nëse:

  1. m(A^)=21°m(\hat{A})=21\degree dhe m(B^)=98°m(\hat{B})=98\degree
  2. m(A^)=m(C^)m(\hat{A})=m(\hat{C}) dhe m(B^)=12m(C^)m(\hat{B})=\dfrac{1}{2}m(\hat{C})