Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 3.4 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Pikat A,B,C,DA, B, C, D janë në vijë të drejtë. EFEF është një drejtëz që pret ADAD në pikën BB. Në trekëndëshin AEBAEB, brinjët ABAB dhe EBEB janë të barabarta. Masa e këndit EA^B=72°E\hat{A}B=72\degree. Masa e këndit DC^F=98°D\hat{C}F=98\degree. Gjeni masat e këtyre këndeve, duke dhënë shpjegimet e nevojshme.

  1. AE^BA\hat{E}B
  2. EB^AE\hat{B}A
  3. CB^FC\hat{B}F
  4. BF^CB\hat{F}C