Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 3.5 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Në një katërkëndësh ABCDABCD dy kënde A^\hat{A} dhe C^\hat{C} janë shtuese. Si janë këndet ndërmjet tyre këndet B^\hat{B} dhe D^\hat{D}?