Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 3.5 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Në një katërkëndësh, dy kënde i kanë masat përkatësisht 108°108\degree dhe 132°132\degree. Njehsoni masat e dy këndeve të tjera, nëse njëri është sa dyfishi i tjetrit.