Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 3.5 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Brenda këndit C^\hat{C} me masë 152°152\degree merrni një pikë dhe nga kjo pikë hiqni paralelet me brinjët e këndit. Gjeni masat e këndeve të katërkëndëshit të formuar.