Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit 3.6 - 3.7 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Gjeni masën e këndeve të pesëkëndëshit ABECDABECD, nëse ABCDABCD është katror dhe BE=ADBE=AD, dhe CE=ABCE=AB.