Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 3.6 - 3.7 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Katërkëndëshi i vendosur këtu është një katërkëndësh i çfarëdoshëm. Ai nuk ka brinjë paralele dhe brinjë të barabarta.

  1. Në cilën nga kutitë e diagramit mund të ishte vendosur ai?
  2. Kopjoni diagramin dhe shtoni një pyetje shtesë, kështu që do të ketë një kuti shtesë për katërkëndëshat brinjëndryshëm.