Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 3.9 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Në figurë [EC]=[ED][EC]=[ED] dhe AFAF është paralele me BCBC. Pikat B,E,CB,E,C dhe D,E,FD,E,F janë në vijë të drejtë. m(BE^D)=72°m(B\hat{E}D)=72\degree dhe m(FA^B)=84°m(F\hat{A}B)=84\degree. Gjeni masat e këndeve të mëposhtme. shpjegoni si vepruat.

  1. CE^DC\hat{E}D
  2. CD^EC\hat{D}E
  3. AF^EA\hat{F}E
  4. AB^EA\hat{B}E