Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 3.9 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Katër nxënës e përshkruan kështu një figurë.

I pari thotë: "Kjo figurë është një katërkëndësh".

I dyti thotë: "Ka një çift brinjësh paralele".

I treti thotë: "Ka një çift brinjësh të barabarta".

I katërti thotë: "Ka një drejtëz simetrie".

Tregoni për cilën figurë bëhet fjalë dhe thoni disa veti të tjera të saj.