Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 3.9 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

ABCABC është një trekëndësh. Zgjatim brinjën ABAB deri në EE. XYXY është një drejtëz paralele me ABAB që kalon nëpër CC. Pikat C,B,FC,B,F janë në vijë të drejtë. m(EB^F)=63°(E\hat{B}F)=63\degree dhe m(XC^A)=71°(X\hat{C}A)=71\degree. Gjeni masat e këndeve të mëposhtme dhe jepni shpjegimet e duhura.

  1. AC^BA\hat{C}B
  2. CA^BC\hat{A}B