Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 4.1 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Kopjoni dhe plotësoni barazimet e mëposhtme.

  1. 78=24\dfrac{7}{8}=\dfrac{\square}{24}
  2. 56=15\dfrac{5}{6}=\dfrac{15}{\square}
  3. 710=28\dfrac{7}{10}=\dfrac{28}{\square}
  4. 1518=6\dfrac{15}{18}=\dfrac{\square}{6}
  5. 1824=8\dfrac{18}{24}=\dfrac{\square}{8}
  6. 924=8\dfrac{9}{24}=\dfrac{\square}{8}