Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 4.1 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Thjeshtoni thyesat e mëposhtme dhe i klasifikoni ato në 3 grupe thyesash të njëvlershme.

824,1025,412,820,312,520,624,615,515\dfrac{8}{24},\dfrac{10}{25},\dfrac{4}{12},\dfrac{8}{20},\dfrac{3}{12},\dfrac{5}{20},\dfrac{6}{24},\dfrac{6}{15},\dfrac{5}{15}