Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 4.1 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Ana, Joni dhe Teuta ndanë dy qese me numër të njëjtë karamelesh në këtë mënyrë:

Ana mori 45\dfrac{4}{5} e karameleve të qeses së parë dhe ia dha pjesën që mbeti, Teutës.

Joni mori 23\dfrac{2}{3} e karameleve të qeses së dytë dhe ia dha pjesë që mbeti, Teutës.

  1. Cili nga fëmijët ka marrë më shumë karamele?
  2. Cili nga fëmijët ka marrë më pak karamele?

Shpjegoni si vepruat.