Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 4.1 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

  1. "Unë jam një thyesë e barabartë me 12\dfrac{1}{2}. Shumën e numëruesit dhe të emëruesit e kam 2121. Cila thyesë jam unë?"
  2. "Unë jam një thyesë e barabartë me 35\dfrac{3}{5}. Prodhimin e numëruesit dhe të emëruesit e kam 240240. Cila thyesë jam unë?"
  3. "Unë jam një thyesë e barabartë me 34\dfrac{3}{4}. Ndryshesën e emëruesit dhe të numëruesit e kam 77. Cila thyesë jam unë?"