Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 4.1 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Në një kuti me fletore u shpërndanë si fillim gjysma e fletoreve, pastaj edhe gjysma e pjesës që mbeti. A është më e madhe se 13\dfrac{1}{3} pjesa e fletoreve që mbeti? Bëni një skemë dhe arsyetoni.