Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 4.2 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

44 ditë të javës, Joni ecën me biçikletë 1141\dfrac{1}{4} orë çdo ditë. Tri ditët e tjera ai shëtit në ajër të pastër 2122\dfrac{1}{2} orë dhe vrapon 34\dfrac{3}{4} orë çdo ditë.

  1. Sa orë veprimtari fizike ushtron Joni për 1 javë?
  2. Joni vendosi të ecë me biçikletë për tri ditë në javë dhe të shëtitë në ajër të pastër e të vrapojë katër ditët e tjera. Do të bëjë më shumë apo më pak veprimtari fizike Joni? Sa orë do të jetë ndryshesa?