Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 4.2 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Një çezmë e mbush një enë për 44 minuta, një tjetër, për 66 minuta dhe një e tretë, për 1010 minuta. Nëse i hapim të tria çezmat, ç'pjesë e enës mbushet për 11 minutë? Ç'pjesë e enës mbetet ende për t'u mbushur? Nëse do të kishim edhe 3 çezma të tjera të cilat do ta mbushnin vetëm përkatësisht për 1515 minuta, 33 minuta dhe 1212 minuta, a do të mbushej ena plot për 11 minutë?