Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 4.2 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

  1. Sa është shuma e thyesave në rreshtin e parë të këtij katrori?
  2. Kopjoni këtë katror. Plotësojeni atë me thyesat e duhura, që të merrni një katror magjik. Shuma e thyesave, sipas rreshtave, shtyllave dhe diagonaleve të jetë e njëjtë.