Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 4.4 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Në një kantinë gjenden 4040 shishe 34\dfrac{3}{4} litërshe dhe 6060 shishe 1151\dfrac{1}{5} litërshe me verë. Sa litra verë ka gjithsej në kantinë?