Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 4.5 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Kryeni veprimet. Mos e thjeshtoni rezultatin.

  1. 12+14\dfrac{1}{2}+\dfrac{1}{4}
  2. 12+14+18\dfrac{1}{2}+\dfrac{1}{4}+\dfrac{1}{8}
  3. 12+14+18+116\dfrac{1}{2}+\dfrac{1}{4}+\dfrac{1}{8}+\dfrac{1}{16}
  4. Thyesat që përftuat në a, b, dhe c, janë kufizat e para tënjë vargu. Cilat janë dy kufizat e tjera të këtij vargu?