Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 4.5 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Në një kancelari gjenden fletore me vija dhe me kuti. 38\dfrac{3}{8} e fletoreve janë me vija. Me kuti janë 200200 fletore. 15\dfrac{1}{5} e fletoreve me vija u shitën ditën e parë. Të tjerat u shitën ditën e dytë. Fletoret me kuti u shitën ditën e tretë dhe të katërt në mënyrë të barabartë. Ç'pjesë e fletoreve u shitën çdo ditë? Nga sa fletore u shitën çdo ditë?