Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 2.2 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Gjeni me afërsi dhe pastaj me makinë llogaritëse rrënjët katrore të numrave të mëposhtëm, duke vepruar si në ushtrimin 1.

  1. 5\sqrt{5}
  2. 15\sqrt{15}
  3. 45\sqrt{45}
  4. 90\sqrt{90}
  5. 300\sqrt{300}
  6. 200\sqrt{200}
  7. 380\sqrt{380}
  8. 265\sqrt{265}
  9. 180\sqrt{180}
  10. 125\sqrt{125}