Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 2.2 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

  1. Gjeni 21221^2 dhe 22222^2.
  2. Përdorni rezultatet e marra në a, për të gjetur 450\sqrt{450}.
  3. Gjeni këtë vlerë me makinë llogaritëse.