Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 2.2 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Altini dhe Joni janë duke diskutuar detyrat e tyre të shtëpisë. Altini thotë që 100=10\sqrt{-100}=-10, sepse 100=10\sqrt{100}=10. Joni thotë që 100\sqrt{-100} nuk ekziston, pasi nuk ka asnjë numër që të ngrihet në fuqi të dytë dhe të japë një numër negtativ. Cili ka të drejtë? Pse?