Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 2.7 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Sillni në trajtën më të thjeshtë dhe gjeni vlerën.

  1. 85×878^{-5}\times8^7
  2. (52)3:54(5^2)^3:5^4
  3. 9:329:3^2
  4. 16×2316\times2^{-3}