Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 3.5 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Gjeni vlerën e shprehjeve për x=3x=3 dhe y=5y=5.

 1. 2x+4y2x+4y
 2. 5x3y5x-3y
 3. 3xy3xy
 4. x2+y2x^2+y^2
 5. 2x2y2x^2y
 6. 3xy24x3xy^2-4x
 7. x+y2\dfrac{x+y}{2}
 8. 4xy5\dfrac{4xy}{5}
 9. x3y+4\dfrac{x^3}{y+4}
 10. (2xy)2(2xy)^2
 11. (xy)2(x-y)^2
 12. (3x2y)2\Big(\dfrac{3x}{2y}\Big)^2