Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 3.6 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Shumëzoni binomet dhe silleni shprehjen në trajtë më të thjeshtë.

 1. (2x+3)(x+5)(2x+3)(x+5)
 2. (3x+1)(x7)(3x+1)(x-7)
 3. (x6)(2x+4)(x-6)(2x+4)
 4. (5x+3)(x2)(5x+3)(x-2)
 5. (2x+1)(3x5)(2x+1)(3x-5)
 6. (4x3)(2x+1)(4x-3)(2x+1)
 7. (8x+5)(3x4)(8x+5)(3x-4)
 8. (5x4)(x5)(5x-4)(x-5)
 9. (3x4)(x+2)(3x-4)(x+2)
 10. (7x1)(3x2)(7x-1)(3x-2)
 11. (5x+7)2(5x+7)^2
 12. (4x3)2(4x-3)^2