Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 3.6 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Shumëzoni binomet dhe silleni rezultatin në trajtë më të thjeshtë.

 1. (x3)(x+4)(x-3)(x+4)
 2. (x+5)(x7)(x+5)(x-7)
 3. (x6)(x+8)(x-6)(x+8)
 4. (x+2)(x9)(x+2)(x-9)
 5. (x+3)(x7)(x+3)(x-7)
 6. (x6)(x+7)(x-6)(x+7)
 7. (x+9)(x1)(x+9)(x-1)
 8. (x+4)(x5)(x+4)(x-5)
 9. (x+4)(x2)(x+4)(x-2)
 10. (x9)(x+8)(x-9)(x+8)
 11. (x+10)(x2)(x+10)(x-2)
 12. (x+5)(x7)(x+5)(x-7)